Aktiviteter og materiell
TurnéplanHva er boklek?

Boklek 2024

Alle barna som går siste året i barnehagen, blir invitert til folkebiblioteket der de får møte forfatteren eller en formidler.

Boklek-forfatter i 2024 er Kristin Roskifte. Under Boklek-turneen reiser hun, sammen med Marianne Sundal og Kristine Haugland, rundt til alle folkebibliotekene i Innlandet og formidler fra bildeboka «Alle sammen teller», som er ei annerledes lete-og-telle-bok. Bak alle tallene gjemmer det seg mennesker med ulike bakgrunner og historier.

 

Bøkene til Kristin Roskifte kan lånes på ditt lokale folkebibliotek. Alle barnehager som deltar, får i tillegg et eksemplar av boka «Alle sammen teller».

Før og etter besøket:
Her under finner dere mange ulike oppgaver og aktiviteter dere kan se nærmere på sammen med barna, enten før eller etter besøket på biblioteket. La barna leke seg inn i litteraturen gjennom å tegne, klippe, lime, danse og tøyse.

Årets boklekforfatter

Hilde Hodnefjeld Foto Trond Bredesen

Kristin Roskifte

Kristin Roskifte er illustratør og forfatter. Hun har laget 9 bildebøker, og har bidratt med illustrasjoner til langt flere. «Alle sammen teller» vant i 2019 blant annet Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris. Boka er oversatt til mer enn 40 språk, og er med det en av de norske barnebøkene som har reist lengst ut i verden!

 

 

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs.Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger. 

Kristine Haugland

Kristine har jobbet som forteller siden 2003, og er med som formidler under Boklek-turneen. Med solo- og samarbeidsprosjekter har hun turnert og opptrådt for tusenvis av barn, unge og voksne i gymsaler, klasserom, litteraturhus og scener. På alt fra Den norske Opera til en halmball i et fjøs før jul.