Arkiv 2022 - Aktiviteter og materiell
TurnéplanHva er boklek?

Boklek 2022

Med årets Boklek-prosjekt blir dere kjent med Bukkene Bruse som denne gangen skal begynne på skolen.

Når barnehagen kommer til biblioteket får dere høre om hvordan det går når de tre bukkene Bruse har fått brev om at de må begynne på skolen, og blir enige om å prøve ei uke eller to. Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

Før og etter besøket:
Her under finner dere mange ulike oppgaver og aktiviteter dere kan se nærmere på sammen med barna, enten før eller etter besøket på biblioteket. La barna leke seg inn i litteraturen gjennom å tegne, klippe, lime, danse og tøyse.

Årets boklekforfatter

Bjørn F. Rørvik

Bjørn en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursundi tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn.

 

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen 2022. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs.Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger. 

Kristine Haugland

Kristine har jobbet som forteller siden 2003, og er med som formidler under Boklek-turneen i 2022. Med solo- og samarbeidsprosjekter har hun turnert og opptrådt for tusenvis av barn, unge og voksne i gymsaler, klasserom, litteraturhus og scener. På alt fra Den norske Opera til en halmball i et fjøs før jul.