Lag ditt eige dorulldyr!

Først må du bestemmer deg for kva for dyr du vil lage. Eller ikkje. Kanskje det vert eit fantasidyr som kjem fram medan du lagar det? Du kan lage eit dyr som likar på deg. Elskar du å klarte som en apekatt? Eller er du god til å ligge og lure i vatnet som ein krokodille? Du kan også lage eit dyr som kan noko du gjerne skulle ønska du kunne. Ei flaggermus som kan fly, eller ei loppe som kan hoppe!

Finn fram maling, tusj, blyant, tape, ull, vatt, tråd, fantasi og mykje meir. Ja, og sjølvsagt dorull (helst utan dopapir på)

Her kan de laste ned ulike ting som naser, auger, halar, øyrer og andre ting som de kan klippe og lime på dorulldyra dykkar:

MED farge

UTAN farge

Anna R. Folkestad er årets Boklek-forfatter

Foto: Bodil Haga

Anna R. Folkestad er en av våre dyktigste bildebokskapere. Hun debuterte med bildeboken Henrik And 2011. Hun har skrevet tre bøker om pingvinene Unni og Gunni, og fire lesestartbøker. I år kommer en helt ny bok om en sau som heter Ulla. Anna liker både å tegne og skrive, og er i tillegg veldig glad i å formidle!

Marianne Sundal er med som formidler

Marianne Sundal er formidler under
Boklek-turneen 2019. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.