Hva er boklek

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle folkebibliotekene i Oppland og Hedmark. Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Oppland fylkesbibliotek, fylkesbiblioteket i Hedmark og alle folkebibliotekene i de to fylkene. Bokleks hovedsponsor gjennom flere år er Eidsiva, og i tillegg mottok prosjeket i år en gave på kr. 50 000,- av Sparebankstiftelsen Hedmark. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og i 2018 deltok ca. 80 % av skolestarterne fra de to fylkene i prosjektet!

Boklek-forfatteren i 2019 er Anna R. Folkestad, en av våre dyktigste bildebokskapere. Hun debuterte med barneboken Henrik And som kom ut på Samlaget i 2011. Etter det har det kommet tre bøker om Unni og Gunni, tre om Besta og Bo, og nå den helt nye om Ulla som hun skal ha med seg inn i Boklekprosjektet.  Anna liker både å tegne og skrive, og er i tillegg veldig glad i å formidle!

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016), Svein Nyhus (2017) og Camilla Kuhn (2018).

Fra Boklek 2018 med Camilla Kuhn
Hva skjuler seg under huden?

Anna R. Folkestad er årets Boklek-forfatter

Foto: Bodil Haga

Anna R. Folkestad er en av våre dyktigste bildebokskapere. Hun debuterte med bildeboken Henrik And 2011. Hun har skrevet tre bøker om pingvinene Unni og Gunni, og fire lesestartbøker. I år kommer en helt ny bok om en sau som heter Ulla. Anna liker både å tegne og skrive, og er i tillegg veldig glad i å formidle!

Marianne Sundal er med som formidler

Marianne Sundal er formidler under
Boklek-turneen 2019. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.