Lek deg inn i boka

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle folkebibliotekene i Innlandet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle folkebibliotekene i fylket. Bokleks hovedsponsor gjennom flere år er Eidsiva. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og de senere årene har over 80 % av skolestarterne fra fylket deltatt i prosjektet!

Årets formidlere

Bjørn F. Rørvik

Bjørn en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursundi tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn.

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen 2022. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.

Kristine Haugland

Kristine har jobbet som forteller siden 2003, og er med som formidler under Boklek-turneen i 2022. Med solo- og samarbeidsprosjekter har hun turnert og opptrådt for tusenvis av barn, unge og voksne i gymsaler, klasserom, litteraturhus og scener. På alt fra Den norske Opera til en halmball i et fjøs før jul

Tidligere Boklek-forfattere

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016), Svein Nyhus (2017), Camilla Kuhn (2018), Anna R. Folkestad (2019), Line Renslebråten (2020), Line Halsnes (2021) og Marianne Sundal (2021).