Lek deg inn i boka

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle folkebibliotekene i Innlandet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle folkebibliotekene i fylket. Bokleks hovedsponsor gjennom flere år er Eidsiva, og i tillegg mottok prosjeket i år en gave av Sparebankstiftelsen Hedmark. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og i 2019 deltok ca. 80 % av skolestarterne fra fylket i prosjektet!

Årets formidlere

Line Renslebråten

Line Renslebråten skriver og illustrerer sakprosa for barn, er glødende opptatt av natur og miljø og elsker å formidle til barn og unge. Hun har jobbet som kunst- og håndverkslærer i ungdomsskolen, og har skrevet og illustrert en skjønnlitterær bok og seks sakprosabøker for barn.

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen 2020. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.

Tidligere Boklek-forfattere

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016), Svein Nyhus (2017), Camilla Kuhn (2018) og Anna R. Folkestad (2019).