Lek deg inn i boka

Boklek er et årlig bokprosjekt hvor en barnebokforfatter eller illustratør engasjeres og sendes ut på turné sammen med en formidler til alle folkebibliotekene i Innlandet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Innlandet fylkesbibliotek og alle folkebibliotekene i fylket. Bokleks hovedsponsor gjennom flere år er Eidsiva. Målet med prosjektet er å skape positive litteraturopplevelser for alle skolestartere, og å vise at det er mange veier inn i boka. Boklek startet opp i første halvdel av 2014, og de senere årene har over 80 % av skolestarterne fra fylket deltatt i prosjektet!

Årets formidlere

Hilde Hodnefjeld Foto Trond Bredesen

Hilde Hodnefjeld

Hilde Hodnefjeld er illustratør og forfatter – og veldig kreativ! Hun er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, hovedfag i tegning 1994. Under utdannelsen var hun et år i Paris på Art Décoratifs og et halvt år på Islands kunst og håndverkskole. Hodnefjeld har siden 2010 vært tilknyttet arbeidsfelleskap ILLUSTRATØRENE. Hun har utgitt flere bildebøker for barn og har også illustrert en lang rekke bøker for andre forfattere.

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.

Kristine Haugland

Kristine har jobbet som forteller siden 2003, og er med som formidler under Boklek-turneen. Med solo- og samarbeidsprosjekter har hun turnert og opptrådt for tusenvis av barn, unge og voksne i gymsaler, klasserom, litteraturhus og scener. På alt fra Den norske Opera til en halmball i et fjøs før jul.

Tidligere Boklek-forfattere

Tidligere Boklek-forfattere har vært Åshild Kanstad Johnsen (2014), Anna Fiske (2015), Lisa Aisato (2016), Svein Nyhus (2017), Camilla Kuhn (2018), Anna R. Folkestad (2019), Line Renslebråten (2020),  Line Halsnes (2021) og Bjørn F. Rørvik (2022)