Aktiviteter og materiell

Boklek 2021

Med årets Boklek-prosjekt blir dere godt kjent med elgen gjennom boka Skogens konge — Alt du trenger å vite om elgen.

Når barnehagen kommer til biblioteket får dere høre fortellingen om Einar, en helt spesiell elg som bodde i hagen til forfatter Line Halsnes. Dere får vite hva elgen spiser, hvor den bor, men også hvordan elgmelk smaker og hvordan det kjennes å kose med pelsen til elgen. Og dere får til og med lære kunsten å lokke på elgen som en skikkelig jeger

Før besøket:
Som forberedelse kan dere snakke om ulike opplevelser barna har med elg. Har noen sett elg? Hvorfor kalles elgen skogens konge? Er tante elgjeger? Boken Skogens konge handler nemlig om alle aspekter ved elgen.

Etter besøket:
Her finner dere oppgaver dere kan gjøre sammen etter formidlingen. Hva med å leke elgsafari? Lage elghode av kollasje? Tegne fantasielg? Eller rett og slett lage elgspor i full størrelse?

Årets boklekforfatter

Line Halsnes

Line Halsnes er illustratør og barnebokforfatter med spesiell interesse for elger, anatomi og militære kjøretøy. Hun har illustrert en rekke bøker, og skrevet og illustrert Stakkars lille hjerte og Godtegrisen, i tillegg til Skogens konge som er hennes første sakprosabok for barn.

 

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen 2021. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs.Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.