Arkiv 2020 - Aktiviteter og materiell
Hva er boklek?

Boklek 2020

Med årets Boklek-prosjekt skal dere få bli kjent med livet under isen i Arktis gjennom boka Under Polarisen.

Når barnehagen kommer til biblioteket skal dere få bli kjent med spennende dyr og snakke om hvorfor det er så viktig at vi passer på naturen vår. Dere skal også få høre de rare lydene noen av disse dyrene lager og få se en narhvaltann og en avstøpning av en isbjørnkjeve.

Etter besøket finnes det små oppgaver dere kan gjøre sammen med barna. Om dere vil kan barna lage egne isfjell, fargelegge sel og hval, og gjøre et lite plastprosjekt sammen.

Før besøk:
Før dere kommer til biblioteket kan dere fortelle barna at boken handler om dyr og liv i Arktis, at Arktis ligger på toppen av jorden, at det alltid finnes snø og is der. Om dere vil kan selve besøket sees på som en liten Kick-off til å jobbe med oppgavene i barnehagen.

Etter besøk:
Her finner dere oppgaver dere kan gjøre sammen etter formidlingen.
(Oppgavene kan gjøres på flere måter, enten kan dere fargelegge og klippe ut alle dyr og isfjell og lime alt på et stort blått ark og lage deres eget polhav til å henge på veggen i barnehagen, eller enkeltvis slik de er beskrevet under)

2020 – Årets boklekforfatter

Line Renslebråten

Line Renslebråten skriver og illustrerer sakprosa for barn, er glødende opptatt av natur og miljø og elsker å formidle til barn og unge. Hun har jobbet som kunst- og håndverkslærer i ungdomsskolen, og har skrevet og illustrert en skjønnlitterær bok og seks sakprosabøker for barn.

 

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen 2020. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs. Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger.