Aktiviteter og materiell
TurnéplanHva er boklek?

Boklek 2023

Alle barna som går siste året i barnehagen blir invitert til folkebiblioteket der de får møte en av årets formidlere.

Boklek-forfatter i 2023 er Hilde Hodnefjeld. Under Boklek-turneen reiser hun, sammen med Marianne Sundal og Kristine Haugland, rundt til alle folkebibliotekene i Innlandet og formidler fra bildeboka Uppsa, som handler om hvordan det oppleves å få kjeft for noe en ikkje gjør med vilje.

Før og etter besøket:
Her under finner dere mange ulike oppgaver og aktiviteter dere kan se nærmere på sammen med barna, enten før eller etter besøket på biblioteket. La barna leke seg inn i litteraturen gjennom å tegne, klippe, lime, danse og tøyse.

Årets boklekforfatter

Hilde Hodnefjeld Foto Trond Bredesen

Hilde Hodnefjeld

Hilde Hodnefjeld er illustratør og forfatter – og veldig kreativ! Hun er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, hovedfag i tegning 1994. Under utdannelsen var hun et år i Paris på Art Décoratifs og et halvt år på Islands kunst og håndverkskole. Hodnefjeld har siden 2010 vært tilknyttet arbeidsfelleskap ILLUSTRATØRENE. Hun har utgitt flere bildebøker for barn og har også illustrert en lang rekke bøker for andre forfattere.

 

Marianne Sundal

Marianne Sundal er formidler under Boklek-turneen. Hun er forteller og har de siste femten årene arbeidet med fortellinger, forestillinger og kurs.Hun arbeider mye med elever og lærere som vil lære seg å fortelle historier og lager også egne forestillinger. 

Kristine Haugland

Kristine har jobbet som forteller siden 2003, og er med som formidler under Boklek-turneen. Med solo- og samarbeidsprosjekter har hun turnert og opptrådt for tusenvis av barn, unge og voksne i gymsaler, klasserom, litteraturhus og scener. På alt fra Den norske Opera til en halmball i et fjøs før jul.